top of page

6 tips zodat jij je goede voornemen wél volhoudt!

Goede voornemens zijn geweldig, maar een doordacht plan maakt het verschil. Het is nu 2024, en voor velen is dit het perfecte moment voor een frisse start. Stoppen met roken, gezonder eten, en afvallen staan elk jaar weer bovenaan het lijstje. Als je vorig jaar met hetzelfde doel begon maar snel opgaf, of juist een nieuw doel hebt gesteld, geven we je hieronder 6 tips om ze dit jaar te bereiken!


1. Blijf realistisch 

Vaak mislukt een doel omdat het niet realistisch is. Een jaar lang geen chocola eten? (Niet te doen!) Maak het haalbaar voor jezelf, zo vergroot je de kans op succes.


2. Maak een planning

Hoe ga je je goede voornemen aanpakken? Maak een plan en bedenk wie je kunt inschakelen voor hulp als het even moeilijk wordt. Een doordacht plan dient als jouw rode draad en zorgt voor houvast.


3. Praat met anderen

Houd je voornemen niet geheim. Deel het juist met familie en vrienden. Zij kunnen je ondersteunen en motiveren. Vind een maatje met hetzelfde voornemen, zodat jullie elkaar kunnen steunen. Samen sta je sterker!


4. Beloon jezelf!

Beloon jezelf op een positieve manier. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, beloon jezelf dan niet met inactiviteit door na meer te hebben bewogen, een weekje stil te gaan zitten. Kies eerder voor nieuwe fitnesskleding of schoenen. Dit werkt onwijs motiverend. Bij smove is "iedereen meer in beweging" het voornemen voor 2024. Dit heeft lichamelijke én mentale voordelen. Integreer smove-oefeningen in je dag voor een leuke en gezonde gewoonte. Benieuwd? Download alvast 3 oefeningen om meteen aan de slag te gaan. 


Tip: Ontdek een sport die je echt leuk vindt, zo houd je het langer vol.


5. Volhouden!

Het duurt 21 dagen om een nieuwe activiteit een gewoonte te maken en zelfs 6 maanden voordat het een deel van je persoonlijkheid wordt. Houd vol, heb geduld - het wordt makkelijker als je het volhoudt! En wist je dat als je ergens beter in wordt, je het ook leuker gaat vinden? Nog meer reden om door te zetten.


6. Heroverweeg en pasaan 

Als het halverwege februari nog niet helemaal lukt, geen paniek! Denk er goed over na, identificeer waar het misgaat, herschrijf je plan, en herpak jezelf. Het is nooit te laat voor een nieuwe start.


Met deze zes handige tips ben jij helemaal klaar voor een geweldig 2024. Houd het simpel, maak een slim plan, vertel anderen over je plannen, beloon jezelf op een leuke manier, blijf doorzetten en wees niet bang om je plan aan te passen als dat nodig is. Dit jaar is een nieuw boek, leeg en klaar voor jouw successen en goede momenten. Zet kleine stapjes richting je doelen en maak er een fantastisch jaar van. 


Benieuwd naar een andere beweeg ervaring? Probeer toegankelijke (s)moves en maak kans op een gratis clinic t.w.v. €1.250,-. Download de 3 oefeningen en ontdek hoe je dagelijks op een toegankelijke en leuke manier meer kan bewegen. 🏃‍♂️🌈

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page