top of page

De kracht van beweging op werk: smove je stress weg!

In de vorige blogs hebben we het al gehad over het herkennen van stress en gaven we tips voor de juiste balans tussen werk en privé. Toch lijkt stress soms onvermijdelijk binnen een werkomgeving. Maar er is een dynamische manier om stress te lijf te gaan en tegelijkertijd het werkplezier te verhogen: meer bewegen samen met je collega’s. Bij smove zien wij slimme beweging als sleutel tot vitaliteit op de werkvloer. Laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet met een glimlach op zijn gezicht aan het werk zijn?


Word een smover, join the smovement

Met de Week van de Werkstress in volle gang, is er geen beter moment om het belang van beweging op kantoor te omarmen. smove is niet zomaar een bedrijf; het is een beweging, letterlijk en figuurlijk. We zijn hier om te laten zien hoe het activeren van je lichaam niet alleen werkstress vermindert, maar ook bijdraagt aan een productievere, gelukkigere werkomgeving.


smove: Meer dan alleen stappen tellen

smove begrijpt dat de sleutel tot het verminderen van werkstress ligt in toegankelijke, slimme bewegingsoefeningen die naadloos in je werkdag passen. Onze programma's zijn ontworpen om niet alleen je lichaam te activeren, maar ook je brein te stimuleren. Want wie zei dat werkplezier en productiviteit niet hand in hand kunnen gaan?


De voordelen van smoven op de werkvloer:

1. Focus boost: Korte bewegingsoefeningen activeren je bloedcirculatie, wat zorgt voor een frisse dosis zuurstof naar je hersenen. Resultaat? Een scherpe focus en betere concentratie.


2. Productiviteitsverhoging: Een energiek lichaam is een productief lichaam. smove's programma’s stimuleren de hersenfuncties en houden je actief en alert, wat leidt tot een efficiëntere werkdag.


3. Werkdruk- en stressverlaging: Door regelmatig te bewegen, verminder je de opbouw van spanning in je spieren en vermijd je de gevreesde werkstress. Een ontspannen lichaam is beter bestand tegen drukte.


4. Sociale interactie: smove moedigt teambeweging aan. Samen bewegen zorgt niet alleen voor een gezonde competitie, maar bevordert ook sociale interactie, teambuilding en zorgt het voor verbinding.


Hoe doen smovers dat?

Wij vroegen onze eigen smovers hoe zij smove gedurende de dag inzetten om genoeg beweging en mentale prikkels te krijgen tijdens hun werk.


Niels: ‘’Bij smove ben ik dagelijks met meerdere dingen tegelijk aan het “jongleren”. Daarom liggen er dus altijd 3 jongleer ballen op mijn tafel. Op die manier kan ik tussen de verschillende taken even ontspannen met een korte jongleer oefening.’’


Timo: ‘’Voor mijn werkzaamheden bij smove, zit ik meestal achter twee grote schermen te werken. Om even los te komen van mijn werk en nieuwe creativiteit op te doen, doe ik tussendoor vaak een smove oefening met één van mijn collega’s. Dit filmen we dan ook meestal om weer te gebruiken als content. Dit doe ik ook met mijn vrienden, omdat veel van mijn vrienden niet in Nederland wonen. We sturen elkaar dagelijks video’s van de ontwikkelingen. Ik voel me hierdoor gelukkiger, meer verbonden met hen en mentale prikkels zorgen voor meer productiviteit. Hierdoor ga ik efficiënter verder met mijn taken op kantoor.’’


Kitty: ‘’Als ik niet bij klanten ben om een workshop te geven, zit je toch gauw een hele dag achter de laptop. Terwijl ik echt beter mijn werk doe als ik er tussendoor even uit stap. Daarom liggen er bij ons op kantoor overal ballen en andere materialen om ons te stimuleren. Dit werkt echt onwijs goed. Zo sta ik regelmatig op om te jongleren of daag ik een collega uit voor een reactiespel of we bedenken een heel nieuwe oefening. Ondanks ik vaak hoor ‘ik ben daar te druk voor’, merk ik aan mezelf dat ik juist veel beter werk lever als ik niet constant achter m’n bureau zit.’’


smove mee voor een stressvrije, vitale toekomst

smove staat niet alleen voor beweging; het staat voor een verandering in de manier waarop we naar werk kijken. Laten we samen bewegen en stress op de werkvloer verleden tijd maken. smove mee voor meer werkplezier, focus en productiviteit. Zet de eerste stap en smove je weg naar een stressvrije, vitale en verbonden toekomst op kantoor! 💪🏢


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page