top of page

Stressherkenning: Luister naar je lichaam.

Werkstress kan sluipend toeslaan zonder dat we het meteen opmerken. Het is essentieel om de signalen van werkstress te herkennen en er proactief mee om te gaan. Wat zijn enkele signalen om werkstress te herkennen en welke tips hebben wij als smove om dit tegen te gaan?


Signalen van werkstress:

  1. Lichamelijke vermoeidheid: Merk je dat je constant moe bent, zelfs na een goede nachtrust? Het kan een teken zijn van opgebouwde stress op het werk.

  2. Veranderingen in je slaappatroon: Slaapproblemen kunnen wijzen op onderliggende stressfactoren. Let op veranderingen in je slaappatroon.

  3. Gevoel van overweldiging: Als de taken zich opstapelen en je het gevoel hebt dat je de controle verliest, is het tijd om na te denken hoe je met stress om moet gaan.


Wat zijn onze tips om met stress om te gaan?

  1. Dagelijkse beweging: Zorg voor voldoende beweging gedurende de dag om de spanning los te laten. Doe bijvoorbeeld eens een korte smove oefening om tijdens je werkdag in beweging te komen.

  2. Ademhalingsoefeningen: Leer eenvoudige ademhalingstechnieken om stress te verminderen en je focus te herwinnen.

  3. Time Management: Gebruik je eigen agenda om korte bewegingsmomenten in je drukke schema in te plannen.

Herken de signalen van werkstress en neem op tijd actie om een gezonde balans te behouden. Een korte en simpele smove oefening kan je daarbij helpen om even dat moment van ontspanning te realiseren.


Meer weten hoe je een evenwichtige levensstijl tussen werk en privé kunt handhaven? Morgen vertellen we je hier meer over.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page